2024. március 28., csütörtök
FONTOS

2-300 millióra volna szüksége a húskombinátnak a következő hetekre

2-300 millió forintra lenne szükség Ruck János vezérigazgató szerint a következő hetek működésének biztosításához a Gyulai Húskombinátnál. Ezt a nádudvari tulajdonos az érdekeltségéhez tartozó cégektől csoportosíthatja át, legalábbis jelenleg keresik a megfelelő megoldást.

{vsig}galeria/ruck{/vsig}

A vezérigazgató szerint a biztonságos, középtávú működéshez egymilliárd forintos tőkeinjekcióra volna szükség.
Korábban sok szó esett a húskombinátnak nyújtandó állami segítségről. A legutóbbi sajtóhírek viszont arról szóltak, hogy a közvetlen pénzügyi segítségnyújtást az uniós szabályok nem teszik lehetővé.

Ezzel kapcsolatban Ruck János azt mondta, a sajtóban és a városban sem feltétlenül jól értették a tulajdonosok szándékát, az ugyanis nem pusztán egyoldalú volt, vagyis sem a nádudvariak, sem pedig a cég menedzsmentje nem azt várta, hogy ajándékként kapjanak az államtól egymilliárd forintot.
A cég a Ruck János által a videóban elmondottak mellett elengedett volna 1,5 milliárdnyi lejárt tartozást.

Mint arról a héten beszámoltunk, a húskombinátban csökkentették a termelést, a cég csak csúszással tudja teljesíteni a megrendeléseket. Kedden a húsipari szakszervezet a cég nádudvari központjában demonstrált. A 400 dolgozóból jelenleg 80-an otthon vannak, számukra állásidőt fizetnek. A húskombinátot sújtó sok probléma közül a tőkeszegénység mellett kiemelkedik a húsipari alapanyagárak növekedése, mely jelentősen drágítja a termelést.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

500 adag babgulyást kaptak a rászorulók

  Hagyományosan harmonikaszóval fogadták szombaton, a húsvét előtti ételosztás résztvevőit a gyulai gazdaudvarban. Karácsony és …