2024. április 20., szombat
FONTOS

Nagykamarási telephellyel bővült a Karácsonyi

Mérföldkő lesz ez a tanév a magyar oktatásügyben Petróczki Zoltán, a gyulai, Karácsonyi János nevét viselő oktatási intézmény igazgatója szerint. Az országban a fenntartók miatt kialakult különbségek várhatóan kiegyenlítődnek, és a kisebb településen élők nagyobb eséllyel szereznek használhatóbb tudást.

{vsig}galeria/karacsonyi{/vsig}

Kiemelte, a jövőben várhatóan nem lesz minden településen teljes szerkezetű az általános iskolai oktatás, de ahol lesz elég diák, ott az alsó tagozat működni fog.

Az általános iskola és a gimnázium új diákjainak számával kapcsolatban úgy fogalmazott, nem sok, nem kevés. A tervezést kissé nehezítette hogy nagy volt a mozgás a Grosics Akadémián.

Az új tanévben tehát már a Karácsonyi telephelyeként működik a várostól közel 35 kilométerre lévő nagykamarási iskola és óvoda. Itt is érvényesült az az általános elv, mely szerint az egyház ugyan nem kezdeményezi intézmények átvételét, de ha segítséget kérnek tőle, és az adott településen egyetértés mutatkozik, akkor nem utasítja el a felkérést.

Az óvoda minden tekintetben jó feltételekkel rendelkezik, legyen szó az épület állagáról, a felszereltségről, vagy szakember ellátottságról. Az iskola egy régi, folyamatosan működő épületben foglal helyet, ami alapvetően rendben van. Ennek ellenére a belső felújítás szükségesnek látszik. Gondot jelentett, hogy korábban nem tudták biztosítani a szaktanári ellátottságot. Ezt most gyulai pedagógusokkal fogják megoldani.

A nyár során nagyobb beruházásra, felújításra nem került sor, az elengedhetetlenül fontos, ilyenkor szükséges munkálatokat persze elvégezték. A kisiskolások Erkel téri épületénél belső forrásból, mintegy 1,5 forint értékben javították ki a beázó lapos tetőt.


Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …