2024. április 25., csütörtök
FONTOS

„Több mint 80 éve úszom. Most hagyjam abba?”

 

Péntek délután elkezdődött a 42. szenior úszóbajnoksággal egybekötött dr. Regele Károly emlékverseny. A három napos viadalon bárki részt vehet, aki elmúlt 25 éves. A korcsoportokat úgy osztották be a szervezők, hogy 5 évenként ugrik egyet a csoport, így elkerülik azt, hogy aránytalan legyen a korkülönbség valaki javára, vagy terhére.

{vsig}galeria/regele{/vsig}

A legidősebb hölgy versenyző a 85 éves Kiss Ágnes, aki lakonikus nyugalommal árulta el, miért is indult a versenyen: – Több mint 80 éve úszom. Most hagyjam abba?

Az öt országból érkezett több mint 400 versenyzők a legkülönbözőbb úszásnemben próbálhatják ki magukat. A főszervezőtől megtudtuk, azért az idei versenyre is találtak ki újat. A 91 éves  Puskás Pálnak az idei a 38. versenye Gyulán. Ahogy fogalmazott, jól érzi magát és amíg teheti, minden évben jön a fürdővárosba. Hozzátette, annyira elviselhetetlen számára a meleg, hogy nem indul el valamennyi kedvelt számában, hanem „csak” ötben. A 42. országos szenior úszóverseny vasárnap délutánig tart a Várfürdőben.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …