2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Nincs áttörés húskombinát ügyben

A Gyulai Húskombinát ügyével is foglalkoztak a szerdai kormányülésen, és az azt követő sajtótájékoztatón. Az MTI beszámolója szerint a Gyulai Húskombinátról Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta, a cég Magyarország egyik legrégebbi alapítású és legjelentősebb húsipari vállalata. A társaságnál 420 ember dolgozik, így a térségben jelentős foglalkoztatónak számít.

{vsig}galeria/huskombinaatt{/vsig}

Minderre figyelemmel a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Gyulai Húskombinátot.

Ez kifejezi azt, hogy a kabinet minden szükséges lépést megtesz a magyar húsipar, és ezen belül a Gyulai Húskombinát megsegítésére. Az elsődleges cél ugyanis a munkahelyek megőrzése és a foglalkoztatás fenntartása.

Újságírói kérdésre válaszolva Fazekas Sándor közölte: a kormány foglalkozott az alapvető élelmiszerek áfa-csökkentésének lehetőségével, ám további hatástanulmányok készítését kéri ez ügyben.

A szóban forgó kérdést a miniszter fontosnak ítélte és jelezte, hogy ennek megfelelően foglalkozik a témával, személy szerint ő és a kormány is. A miniszter jelezte, a Gyulai Húskombinátban zajló folyamatokat a kormány folyamatosan nyomon követi, ami lehetővé teszi egy gyors beavatkozás lehetőségét az állam számára.

Érdeklődésünkre a cég menedzsmentje egyelőre nem kívánta kommentálni az elhangzottakat.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …