2024. április 19., péntek
FONTOS

Tanévkezdés sok változással

Nem kevés bizonytalanság övezi a szeptember harmadikán kezdődő tanévet. Legalábbis szokatlannak nevezhető, hogy a tanévhez nem igazodva 2013. január elsején történik meg a fenntartóváltás az önkormányzati iskoláknál. Sióréti Gabriella, a GYAKI igazgatója elmondta, sok mindent nem látnak még előre.

{vsig}galeria/tanevkezdes{/vsig}

Varga Ottó, a Magvető iskola igazgatója szerint elsősorban költségvetési okai lehetnek a váltás ezen időpontjának.

Az új intézkedésekkel kapcsolatban Sióréti Gabriella kiemelte, jó esélye van annak, hogy az intézményekben csökken majd a munkavállalói létszám.

Nem titok már az az elképzelés, mely szerint a következő években a kisebb településeken csak az általános iskolai alsó tagozat működik majd. Varga Ottó szerint a jobban felszerelt, városi iskolák növelhetik az esélyegyenlőséget.

Ettől a tanévtől indul el a mindennapos testnevelés, ám mint kiderült, ez említett két gyulai intézménynél ez a szabályozás nem okoz fennakadást. A beiskolázással kapcsolatban az intézményvezetők azt mondták, nem lehetnek elégedetlenek. A GYAKI-ban lényegében a tavalyihoz hasonló, annál alig valamivel kisebb létszámmal vágnak neki az ősznek, a Magvetőben pedig a korábbinál több gyermek iratkozott be.  

Videó itt,
további részletek a műsorban.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …