2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Vízhiány lesz a városban csütörtökön

Komoly beruházásnak látszó munkálatok folynak jelenleg is a víztorony mellett, de valójában hibajavítást végez a Gyulai Közüzemi Kft. Egy 300 milliméteres főnyomócső ugyanis eltört, emiatt egy közel száz méteres szakaszon kell vezetéket cserélni a szakembereknek.

A munkálatokat azonban nehezítette, hogy nem csak egy egyszerű csőtörésről van szó, hanem a további hibalehetőségeket is meg kellett előzni.

A munka során több mint hetven méter acélcsövet kell kicserélni a szakembereknek új korszerű műanyag alkatrészekre. Bár a cég mindent megtesz, hogy a lehetőleg zökkenőmentesen és gyorsan sikerüljön elhárítani a problémát, a lakosság azonban számíthat a vízszolgáltatás időszakos kimaradására, elsősorban csütörtökön.

Nehezíti a munkát, hogy ezt a részt nem lehet szakaszolni, csak egyszerre lehet kiváltani a régi vezetéket. Ráadásul az utat fel kellett bontani mindkét oldalon, hogy hozzáférjenek a korábban beépített védőcsőhöz. A közüzemi Kft. az érintett lakosságot kiértesítette, és mindent elkövetnek, hogy csütörtök estére már visszaálljon a zavartalan vízszolgáltatás.

Videó itt, még több kép a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …