2024. június 15., szombat
FONTOS

A “Szágoldó riporter” 25 éve

“Negyedszázad munkái”. Ezt a tényszerű, bár túlzottan árulkodónak nem nevezhető címet viseli a Kerekes István fotóriporter munkáiból összeállított kiállítás, melyet a művelődési házban nyitott meg kedd délután Gulyás Imre.

Az önkormányzat osztályvezetője kiemelte, hatalmas munka van a képek mögött, Kerekes István képeinek itt csupán egy töredéke, bár igen érdekes töredéke látható.

Ha a megnyitón nem is voltak túl sokan, a Gyula Tv Facebookos profilján többen gratuláltak, és nyomták meg a tetszik gombot Kerekes Istvánt és képeit látva. Volt, aki azt írta: “Jó kedvet, jó egészséget kívánok ” Foto:Kerekes”- nek !”

Maga a fotóriporter jól ismert embernek számít Gyulán, hiszen amíg aktívan dolgozott, alig volt olyan esemény, melyen ne fordult volna meg. Ezt jó adja vissza a kiállítás is, hiszen nemcsak miniszterelnökök, mint Antall József, Orbán Viktor és Medgyessy Péter tűnnek fel a képeken, hanem a város ismert, vagy kevésbé ismert arcai is.

A Kerekes István képei szeptember 14-ig láthatók a művelődési ház aulájában.

Videó itt, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét

Csütörtök délután megkezdődtek a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a 95. Ünnepi Könyvhét gyulai …