2024. április 20., szombat
FONTOS

Kiemelt beruházás az M44

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány az M44-es főút autóút megépítését – jelentette be egy körösladányi sajtótájékoztatón Farkas Zoltán.

{vsig}galeria/m44{/vsig}

A megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, ez a döntés a Kecskemét és Békéscsaba közötti szakaszra vonatkozik, ugyanakkor első állomása a legjobban előkészített, Tiszakürt és Kondoros közötti fejlesztés. Az elnök kiemelte, régóta, és teljesen jogosan áll az út ügye az érdeklődés középpontjában. Meglátása szerint ez a döntés komoly jelentőséggel bír.

A Kondoros és Tiszakürt közötti, a jelenlegihez képest új nyomvonalon futó szakasz elkészülte után kerülhet sor egyrészt a Tiszakürt és Kecskemét közötti fejlesztésre. A majdani M44-es az elképzelések szerint Kecskemétet észak felől megkerülve csatlakozik az M5-ös autópályához.

Ebben az évben hat Békés megyei település nyert el összesen 397 millió forintos támogatást az önerő alapból.

Farkas Zoltán elmondta, az érintett magyarországi megyék közül Békés szerepelt a legjobban a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázati kiírásán. Hangsúlyozta, összességében 24 millió euró, vagyis körülbelül 7 milliárd forint érkezik szűkebb pátriánkba.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …