2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulai cég kolbásza a nagydíjas

Minden eddiginél több, összesen 53 pályázó 58 pályázata érdemelte ki az idén 15. alkalommal átadott Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket. Gyuláról, sőt Békés megyéből egyedül a Deka Union Kft kapott díjat, kolbásszal csak ők nyertek.

Az elismeréseket kedden Budapesten, a Parlament épületében adta át Bencsik János, az országgyűlés gazdasági bizottságának tagja.
A gyulai cég a Címeres kolbászcsaláddal, egészen pontosan hét termékkel pályázott, a paprikás vastag- és pároskolbásszal, az ördög karika-, vékony- és vastagkolbásszal, továbbá a desszert- és sütnivaló kolbásszal.

A cég egyik ügyvezetője az a Dékány Ferenc, aki több, mint három évtizeden át dolgozott a Gyulai Húskombinátban, majd közel másfél évtizeden át vezette a  Csabahúst. A díjnyertes cég mindössze három éves, tehát fiatalnak mondható. Másik ügyvezetője Dékány Attila, aki elmondta, a kolbászt nem Gyulán, hanem többek között Szarvason, Békéscsabán, Orosházán és Nagyszénáson gyártják. Ezekre az alkalmakra üzemeket bérelnek.

Dékány Ferenc számára a kolbászkészítés nem csupán hivatás, vagy csak könnyen múló szerelem, hanem mint mondja, az élete kiszakíthatatlan része. Édesapja hentesmester volt, családja immár 80 éve őrzi a fűszer, a hús, a paprika keverésének titkát. E komoly elismerés elnyerése után megkérdeztük, mi a siker titka.

Dékány Attila azt mondta, nagy sikernek könyvelik el, hogy ilyen rövid idő alatt, egy kis családi cég elnyerte ezt a díjat. Hangsúlyozta, az ágazat általános válsága közepette is a bővítés, az előrelépés lehetőségein gondolkodnak. Emellett új termékek létrehozásán dolgoznak.

A Magyar Termék Nagydíj esetében a pályázat célja az idén is az volt, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű, Magyarországon gyártott és forgalmazott termékeket. A legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet és ezzel együtt a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy egyéves díjmentes használatát.

Videó itt, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …