2024. április 20., szombat
FONTOS

Nagyon fontos az anyatejes táplálás

Egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez. Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében. A világnaphoz Gyulán is csatlakoztak.

{vsig}galeria/anyatej{/vsig}

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire és miért is olyan fontos az újszülöttek anyatejes táplálása. A tejben ugyanis minden megvan, ami egy fejlődő kisbaba számár szükséges, úgy a szénhidrátok a zsírok a fehérje mennyisége pont megfelelő a kisbaba igényeihez. Sőt az anya szervezet olyan intelligens, hogy ahogy fejlődik, növekszik a gyermek, úgy biztosítja hozzá az anyatej megfelelő minőségét. Természetesen előfordul, hogy egy anyukának nincs megfelelő mennyiségű teje, ezért kénytelen tápszerhez folyamodni, ami ugyan valamelyest pótolja az anyatejet, de az immunanyagokat nem. Ezért mindent el kell követni, hogy az anyuka természetese úton tudjon szoptatni, de ha nincs más, akkor marad a tápszer. A pénteki anyatejes napon számos hasznos és fontos információt próbáltak átadni a jelen lévő kismamáknak, a rendezvénynek már több éves hagyománya van.

A rendezvényen az előadásokat követően zenés műsorral és tombolatárgyakkal is kedveskedtek a szervezők a megjelent anyukáknak és csemetéiknek.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …