2024. április 19., péntek
FONTOS

Sikeres szezon a fürdőben

Sikeresnek értékelhető a Gyulai Várfürdő 2012-es szezonja. Mindez Boros László Attila ügyvezető és dr. Görgényi Ernő polgármester kedd délelőtti, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatójából derült ki.

Utóbbi kiemelte, ez a létesítmény a helyi gazdaság és a munkahelyteremtés számára nagy jelentőséggel bír, ugyanakkor a fürdőhöz kapcsolódó szolgáltatások révén is komoly hatása van a helyi foglalkoztatásra.

A szezonértékelés kapcsán Boros László Attila elmondta, végre nem panaszkodni kell, hiszen büszkék lehetnek az elmúlt időszakra. Az ügyvezető szavaiból kiderült, hogy az építkezés ellenére is sikerült megállítani az elmúlt évek csökkenő tendenciáját, a látogatószám gyakorlatilag a tavalyival azonos szinten alakult. Ez 236 ezer látogatót jelent. A három nyári hónap bevételei kevés híján elérték a 400 millió forintot, ez 3,9 százalékkal magasabb a korábbinál. A legnagyobb áttörést a június jelentette, ekkor 17 százalékkal voltak jobbak az eredmények. A jegyértékesítés területén a szállodáknak eladott belépők 17,7 százalékos erősödést mutattak. A gyógyászati részleg összességében 5 százalékos többletet hozott.

Boros László a 2,4 milliárdos élményfürdő beruházással kapcsolatban elmondta, a munkálatokat eddig jelentősebb fennakadás nélkül sikerült elvégezni. A múlt héten teljes hosszában elkészült a résfal, a napokban pedig megkezdődik a pinceszintről a föld kitermelése, egészen 6 méteres mélységig.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a munkaterületet határoló kerítés négy fiatalnak köszönhetően egészen új arculatot kapott.

A kinti munkákkal párhuzamosan októberben a főépület belső munkálatai is elindulnak. Ennek keretében átépítik a fehér termet az Erkel Hotel felől, átépítik a téli főbejáratot, elkészülnek az új pénztárak, öltözők, nem utolsó sorban a korszerű beléptető rendszer.  Közben a gyógyászat zavartalanul működik.

Videó itt,
képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …