2024. április 20., szombat
FONTOS

5000 kilométert tekertek a makadámosok

Nem kevesebb, mint 5000 kilométeres távot teljesített alig egy hónap alatt a gyulai Makadám kerékpáros egyesület négy tagja. A Kovács István vezette csapat azt tűzte ki célul, hogy két keréken teszik meg a rendkívüli távot, és jutnak el a londoni olimpia helyszínére.

A csapat két tagja a Gyula Tv 3Téma című műsorában vendégeskedett. Elmondták, teljesítményük egyik üzenete az, hogy sokszor elég, ha az ember csendben teszi a dolgát, és megpróbál jó dolgokat alkotni.

A csapat legidősebb tagja a 68 esztendős Bogár István volt. Ő azt mondta, igazából nem viselte meg az, hogy sokszor ott aludtak, ahol rájuk esteledett. Ő Kovács Istvánnal még az út előtt, felkészülés gyanánt egy 24 órás versenyen is részt vett. Mint fogalmazott, a szigetország fordított közlekedése nagyobb gondot okozott neki, mint maga a táv.

Londonba érkezve a gyulai kerekeseket a magyar klubban fogadták. A város és a játékok egy-egy eseményének megtekintése után még Angliában is futottak pár kört, építve a kapcsolatot az ottani magyarokkal.

Az ilyen hatalmas távok letekerése nem áll távol a makadámos kerekesektől. Korábban már több, sok ezer kilométeres utat abszolváltak, hogy mást ne említsünk, a Szaharán is átkeltek a nyeregben ülve. Idén még egy erdélyi kirándulás elé néznek, jövőre pedig újra nagyobb fába vágják fejszéjüket.

Ha a csapat minden tagjának egészsége engedi, a következő, rioi olimpiára is szeretnének eljutni kerékpárral.

Videó itt, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …