2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Farkas Zoltán lett a vízgazdálkodásért felelős Tanács elnöke

A Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Farkas Zoltán tölti be mostantól a Körös-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanács (KTVT) elnöki posztját, miután országos szinten újjászerveződtek a vízgazdálkodásért felelős tanácsok.

{vsig}galeria/farkaszoli{/vsig}

A szervezet mai ülésén Farkas Zoltán elnök javaslatára Vantara Gyulát, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterét választotta a szervezet a KTVT új alelnökének.

Komoly mezőgazdasági károkat okozott idén a Békés megyei gazdákat sújtó, elhúzódó aszály, a jövőben pedig egyre inkább számítani kell a kiegyensúlyozatlan időjárás mezőgazdasági következményeire. Megnövekszik a víz, mint nemzeti kincs szerepe, a Kormány kiemelt, stratégiai pontként kezeli a vízgazdálkodás kérdését, ezzel együtt pedig felértékelődik a vízgazdálkodással foglalkozó szervezetek munkája is.

Az elmúlt hetekben újjászerveződött az ország 12, területi vízgazdálkodási tanácsa, melyek közül a Körös-vidéki Területi Vízgazdálkodási Tanácsnak Farkas Zoltán, Békés megye elnöke lett az elnöke, míg Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere pedig az alelnöke. A tagok között a Vidékfejlesztési Minisztérium delegáltja mellett mindazon szervezetek jelen vannak, melyeknek feladata kapcsolódik a felszín alatti és feletti vizekhez.

A tanács feladata elősegíteni a vízgazdálkodás szakmai feladatainak egységes végrehajtását, de szakmailag véleményezi is a pályázati úton támogatott önkormányzati beruházások megvalósíthatósági tanulmányait.

Nézze meg ezt is:

Krusovszky Dénes mutatta be legújabb regényét a gyulai könyvtárban

  “Az összeomlás előtt?” címmel rendeztek író-olvasó találkozót a városi könyvtárban. Ez alkalommal Krusovszky Dénes, …