2024. március 29., péntek
FONTOS

Lelki feltöltődés, kiállítással

Papp Mária amatőr festő alkotásaiból látható kiállítás a gyulai evangélikus templomban. A nyári tárlat sorozatnak ez a befejező állomása, melynek célja becsempészni a kultúrát a templom falai közé.

{vsig}galeria/evangelikkus{/vsig}

Már általános iskolai évei alatt felismerte Papp Mária amatőr festő, hogy igen közel áll hozzá a képzőművészet, de később úgy alakult az élete, hogy komolyan nem tudott foglalkozni az alkotással. Közel négy éve azonban csatlakozott egy gyulai szakkörhöz, ahol már ismét intenzíven kezdett el foglalkozni a művészetekkel, ahol az alkotás mellett szabadegyetemre is járnak, így egyfajta képzésre is lehetőség nyílik. Az alkotás számára igazi megnyugvást, szellemi élvezetet jelent. Kedvenc témái egyike a természet, megfestése.

Ez már az ötödik év a templom felújítása után, hogy nyáron is nyitva van a látogatók előtt, és ezekkel a kiállításokkal is azt célozták meg, hogy minél többen térjenek be egy kis feltöltődésre elmélyülésre.

Az idei nyári tárlat tehát ezzel véget ér, legközelebb jövő júniustól lesznek láthatóak ismét amatőr alkotók képei a gyulai evangélikus templomban.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …