2024. március 29., péntek
FONTOS

Törvényjavaslatot nyújtott be az LMP

A Lehet Más a Politika elnevezésű politikai párt tartott kedd délután sajtótájékoztatót Gyulán, a Béke sugárúti törvényszék előtt. A párt törvényjavaslatot nyújtott be a “feudális jellegű” foglalkoztatás ellen.

{vsig}galeria/lmpjavaslat{/vsig}

Még 2012-ben kapott megkeresést az LMP országgyűlési képviselője Szél Bernadett, hogy a Pusztaottlakán végzett közmunkaprogram kapcsán vizsgálja meg, hogy minden rendben zajlik-e.

A képviselő levélben és személyesen fordult a Pusztaottlakai önkormányzathoz illetve személyesen Simonka György polgármesterhez közérdekű adatgyűjtés céljából, ám erre érdemi választ nem kapott, illetve azok az adatok amelyhez a képviselőasszony hozzájutott, számára nem tették nyilvánvalóvá, hogy mi és hogyan működik ezzel kapcsolatban a településen, ezért további kérdéseket intéztek az önkormányzat felé.

Ez azonban ez idáig nem vezetett eredményre, az LMP képviseletében a sajtótájékoztató másik résztvevője Schriffer András képviselő hangsúlyozta, az ítélettől függetlenül egy törvényjavaslatot terjesztettek elő, ami megítélésük szerint átláthatóságot és tisztább viszonyokat eredményez a közmunka foglalkoztatás területén.

Telefonos megkeresésünkre Simonka György polgármester úgy reagált:” Nekem nem az a dolgom, hogy ráérős politikusokkal vitázzak, az én feladatom az, hogy minél több  iskola, egészségház, út kerüljön felújításra és minél több munkahely jöjjön létre és maradjon meg.” Ítélethirdetés tehát október 2-án.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …