2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulán versenyeztek a szenior atléták

Annak ellenére, hogy az időjósok esőt vártak a napokban megrendezett, szenior atlétikai versenyre, kellemes, versenyzésre alkalmas hőmérséklet fogadta a résztvevőket.

A gyulai sporttelepen mintegy hatvanan veselkedtek neki a feladatoknak, hogy ezek közül csak néhányat említsünk, volt gerelyvetés, magasugrás, futás, súlylökés és távolugrás. Szigeti István szervezőt arról kérdeztük, milyen célja van a rendezvénynek amellett, hogy versenyzési lehetőséget biztosítanak az idősebbek számára.

A mezőny jelentős része nem Békés megyéből érkezett, Eger, Miskolc, Szeged és Budapest mellett többen a Dunántúlról is vállalták az utazással járó kényelmetlenséget.

Az Európa bajnoki ezüst- és bronzéremmel bíró Farkasné Szagri Zsuzsa Székesfehérvárról érkezett. Elmondta, nagyon tetszik neki nemcsak a város, hanem a verseny is. A 60 éves korcsoportban induló, a veterán atlétikával 3 éve foglalkozó hölgy úgy döntött, több sportágban is megméreti magát.

A gyulai Kovács István nem volt elégedett formájával. Igaz, korosztályában egyedüliként versenyzett. Mint mondta, hazai pályán ezért elsősorban a centiméterekkel küzd, a nemzetközi viadalokon viszont már vannak versenytársak.

Az interjú után Kovács István elégedetten nyugtázhatta, távolugrásban sikerült megdöntenie idei legjobbját, hiszen 221 centiméterre ugrott.

Videó itt,
még több kép a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …