2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Közel 130 millióból újul meg a Mágocsi úti óvoda

1985-ben adták át a Mágocsi utcai óvoda épületét a gyerekeknek és azóta komolyabb felújítást nem is történt rajta. Az óvodában megtartott sajtótájékoztatón jelentette be dr. Görgényi Ernő polgármester, hogy a város egy éven belül 130 millió forintból fogja felújítani az épületet és a játszóudvart.

A pályázat támogatottsága 95%, tehát az önkormányzatnak mindössze 6,3 millió forintot kell erre fordítson. Szilágyiné Solymosi Mária intézményvezető szerint szinte lehetetlen felsorolni, mi minden fog megújulni az óvodában. Az óvoda munkaközössége mindenre felkészült, hiszen az építkezés ideje alatt is zökkenőmentesen kell folynia a nevelőmunkának.

Ezt az óvoda nem tudja a saját épületében megvalósítani, ezért a csoportok rövid ideig másik intézményben lesznek elszállásolva.

A jó hír a szülőknek, hogy előreláthatóan csak a nyári hónapokban kell majd a gyermeket másik tagintézménybe vinni, addig ugyanis csak külső munkálatok folynak. A megújult Mágocsi utcai óvoda tervezett átadási időpontja 2013. július végére várható.

Videó itt, még több kép a Galéria rovatban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …