2024. április 23., kedd
FONTOS

Megújul a piac, megszépülhetnek a kirakatok

A nyári szünet utáni első soros ülését tartotta Gyula Város Képviselő-testülete. Az interpellációk órájában Durkó Károly felvetette, hogy a belváros kirakatai nem éppen a legszebb arcát mutatja a fürdővárosnak, ezért valami lépni kell az ügyben.

{vsig}galeria/testuletiszept{/vsig}

Ahogy a képviselő fogalmazott, a Városház utcában található boltok némelyikének kirakatának látványa lehangoltságot okoz. A képviselők megszavazták, hogy az önkormányzati bérleményeknél az önkormányzat beleegyezésével történjen a kirakatok berendezése, míg a magántulajdonoknál lehessen szó együttműködésről.

És még mindig a belvárosnál maradva: Leel-Őssy Gábor szóvá tette a testületi ülésen, hogy szerinte az, hogy szórakozóhelyek utcafrontjain nem megengedett az erősítő berendezés használata, „kísértetvárossá” teszi Gyulát.

A képviselők elfogadták a Helyi Építési Szabályzat módosításait, miszerint a Pándy Kálmán kórház beruházásával járó övezetváltással több lakóház kertjét is átsorolták lakóövezetből kórházövezetbe. A testület az ülésen övezetkorrekciót alkalmazott és visszasorolta a telkeket lakóövezetbe. A HÉSZ-módosítás jóvoltából az Eleki úton egy gabonatároló megépítésére is szabad utat adott a testület, ami a polgármester szerint így olyan vállalkozásoknak teremtenek lehetőséget, amelyek munkahelyeket kívánnak létrehozni.

Dr. Görgényi Ernő megosztotta a tévénézőkkel, hogy egy pályázati lehetőségnek köszönhetően tovább szépülhet a gyulai piac, ugyanis a tervek szerint 750 négyzetméteren új térkőburkolattal és 20 új árusítópaddal fog gyarapodni a vásártér. A polgármester hozzátette, ha nem nyernek a pályázaton, akkor önerőből fog megvalósulni a piacfelújítás. A képviselők zárt ülésen a Havasi István-díjról döntöttek.

Videó itt, a televízióban felvételről szeptember 24-én, 25-én és 27-én közvetítjük, miről tárgyalt a grémium.

Nézze meg ezt is:

Szerdától tesztüzem – már látogatható a Ladics-ház

Célegyenesbe ért a Ladics-ház korszerűsítése, a napokban az utolsó simításokat is elvégezték a szakemberek. A …