2024. április 19., péntek
FONTOS

Alföldi hangulatok Szénási Mihálytól

“Alföldi hangulatok” címmel nyílt meg a művelődési ház aulájában Szénási Mihály, gyulai gyökerekkel bíró festőművész kiállítása, akit Dézsi János mutatott be. A könyvtár igazgatója emlékeztetett, nem sokkal ez előtt nyílt meg a Kohán képtárban Lajos Ferenc tárlata, aki Szénási Mihályhoz hasonlóan József Dezső tanítvány volt.

A 87 éves kora ellenére rendkívüli szellemi frissességgel bíró festőművész nemcsak Gyulához, hanem az Alföldhöz, az itteni tájhoz is erősen kötődik. Mint mondta, bármerre járt a világban, mindig ide vágyott vissza.

Szénási Mihály derűt sugárzó, pozitív életszemléletű emberként úgy látja, a nehéz sors is tud sokat adni az embernek. Uradalmi cseléd édesapjával például korán kelt, ezért sok napfelkeltét látott, de sokat foglalkozhatott állatokkal is. Mindez visszatükröződik képein is. A művészt megkérdeztük, hogyan lehet az alföldről szóló képeken kikerülni a közhelyeket.

Szénási Mihály kiállítása október 19-ig látható a művelődési ház aulájában.

Videó itt, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …