2024. április 26., péntek
FONTOS

Jótékonysági kézimeccs autista gyermekekért

Komoly mérkőzéseket megszégyenítő hangulatban, autista gyermekekért rendeztek barátságos, jótékonysági kézilabda mérkőzést Gyulán.

A helyi, megyei első osztályban játszó együttes egyik tagja, Mészáros György a Harruckern János Gyulai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet és Diákotthonban dolgozik, ahol autista gyerekekkel foglalkozik. Innen jött az ötlet, hogy segítsenek a beteg gyermekeknek.

A házigazda fürdővárosiak a magasabb osztályban szereplő, újkígyósi Felföldi István nevét viselő együttest fogadták. Utóbbi csapatban lépett pályára a korábbi válogatott szövetségi kapitány, Skaliczki László fia, aki elmondta, örömmel vállalták a mérkőzést.

A mérkőzést megelőzően kiadott felhívásban az szerepelt, hogy hozzon magával mindenki valamilyen apró ajándékot, amit aztán a kezdő sípszó után dobtak a pályára.

Mint az a felvételeken is látható, a kezdeményezés elérte célját, hiszen nemcsak az autista gyerekek örültek az ajándékoknak, hanem a kézilabda helyi rajongói is jól szórakoztak a segítségnyújtás mellett.

Videó itt,
képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …