2022. szeptember 30., péntek
FONTOS

Ingyen fürdőbelépőt kapnak a véradók

Egyedi ötlettel próbálják meg növelni a véradók számát -derült ki a helyi önkormányzat, a Gyulai Várfürdő és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének a vezetője által tartott sajtótájékoztatón.

{vsig}galeria/veradok{/vsig}

A kedd délelőtti, a városháza ovális termében megrendezett eseményen elöljáróban dr. Görgényi Ernő jelentette be, hogy a helyi képviselő-testület tagja, a gyulai humánpolitikai bizottság vezetője lett a vöröskereszt megyei első embere. A polgármester hangsúlyozta, hasonlóak a célkitűzéseik, ezért is fontos az együttműködés.

A vöröskereszt új vezetője, egyben a Pándy Kálmán kórház osztályvezetője kiemelte, jól működik a szervezet, ugyanakkor a korábbi, több mint 15 ezer főről 8 ezerre csökkent az önkéntesek taglétszáma. Dr. Párducz László feladatai között említette a tagtoborzást, az önkéntes segítői rendszer megerősítését, a szervezett előadássorozatok megvalósítását. Mind közül a legégetőbb problémát a vérhiány okozza. Mint kérdésünkre elmondta, ez már egy napi szinten aktuálisnak nevezhető probléma, nem ritka eset, hogy Szegedről kell Gyulára vért hozni.

A vérhiány csökkentése érdekében vállal a korábban hasonló területen már komoly aktivitást mutató Gyulai Várfürdő Kft. Boros László Attila arra hívta fel a figyelmet, hogy a fürdőnek van társadalmi felelőssége. Mint mondta, tesznek is azért, hogy az egészség bástyája szlogen ne csak szlogen legyen.

Az ügyben a konkrét részleteket a felek a következő napokban tisztázzák. A fürdőbe az előzetes becslések szerint havi rendszerességgel 250-300 véradó juthat el ingyenesen.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Első osztályos diákoknál szűrik a lisztérzékenységet

  2014 óta szűrik a lisztérzékenységet a tanulóknál Gyulán. Az ingyenes szűrést ebben az évben …