2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Egyeztetések a megváltozott munkaképességűekről

A napokban Nyíregyházán került sor a gyulai városvezetés és a gyulai üzemet is működtető Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Kft. igazgatói közti találkozóra – írta a gyulai polgármester, dr. Görgényi Ernő honlapja.

A gorgenyierno.hu szerint a közeljövőben jelentősen átalakul a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának jogszabályi háttere. Ezért szükségessé váltak az egyeztetések a helyi üzemről és a keretein belül foglalkoztatott munkavállalók lehetőségeiről.

A legfőbb szempont, hogy a több mint 150 fő létbiztonsága megmaradjon, sőt szó esett arról is, hogy a jövőben igyekeznének a gyulai telephelyet több feladattal ellátni. Azonban mind a gyulai önkormányzat, mind a kft. úgy látja, hogy a törvény által meghatározott finanszírozási formához alkalmazkodva kell továbbműködtetni az üzemet.

A cég és a város képviselői egyetértenek abban, hogy a munkavállalók érdeke a legfontosabb, így a jövőben ennek megfelelően együttműködve, az említett jogszabályi változásokat figyelembe véve alakítják majd ki közös álláspontjukat.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …