2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Fontos döntések a rendkívüli ülésen

Mint ismeretes, a fürdő felújításához a közel egymilliárd forintos önerő eddig nem volt biztosítva. A csütörtöki ülésen az is eldőlt, hogyan kívánja az önkormányzat kiegészíteni a pályázati pénzt. Mivel több lehetséges variáció is volt a pénz felvételére, döntést kellett hozni, melyik lenne a leghasznosabb a városnak. A képviselők végül az OTP által felkínált lehetőség mellett döntöttek. Gajda Róbert alpolgármester szerint az, hogy az OTP ad hitelt a felújításhoz azt jelenti, hogy beruházás stabil lábakon áll. A hitelt a várfürdőnek 10 év alatt kell visszafizetni. A testület mai döntése alapján, amennyiben bármilyen gond merülne fel a fizetéssel kapcsolatban, csak abban az esetben nyúlna a fedezetet jelentő kötvényhez.
,Döntés született a volt „egyes iskola” ügyében is. A képviselők megszavazták az épület használatba adásának lehetőségét. A közelmúltban a VMD Zrt. ajánlatot tett az önkormányzatnak  – kedvező pályázati elbírálás esetén – az ingatlan bérletbe vételéről. Az orvostechnikai gépműszerrel és kórházi fogyóanyagokkal foglalkozó cég 15+5 éves bérleti szerződést köthet a várossal, havonta több mint 3 millió forintért.

Nézze meg ezt is:

Egészségszervezők számára rendezett versenyt a GFE

A dél-alföldi régió legjobb egészségszervezőjét keresték azon a versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották a …