2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulán tüntetnek a húsipari dolgozók

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) elnöksége értékelte a Gyulán, Kapuváron kialakult helyzetet és továbbra is úgy látja, hogy minden ígéret, deklaráció ellenére veszélyben vannak az érintett cégek munkahelyei – írta a Gyula Tv-hez eljuttatott közleményében a szervezet.

A Gyulai Húskombinát jelenleg nem áll felszámolási eljárás alatt, de a szakszervezet számára úgy tűnik, hogy minden védelemről szóló ígéret ellenére fennáll a gyorsan bekövetkező lehetőség, hogy finanszírozhatatlanná válik a társaság és teljesen leáll a munka. A tulajdonos úgy tűnik, lemondott cégéről.

Amennyiben a döntéshozók komolyan gondolták, hogy megmaradjanak a gyulai munkahelyek, ebben az esetben is egy hozzáértő felszámoló kijelölése és minél előbb történő megjelenése a cégnél jelentheti a legjobb megoldást a munkahelyek megmentésére – írták a közleményben.

Természetesen feltétel ebben az esetben is a felszámolás alatti működés megteremtése, amely pénzeszközt igényel és ebben támogatható a felszámoló, hogy a gyulai történet ne gyárbezárással végződjön.

Az érintett gyulai munkavállalók – akikről ez a szomorú történet szól – a HDSZ helyi szervezete vezetésévelkedd délután 13 órakor demonstrációt tartanak a gyulai polgármesteri hivatal előtt.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …