2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyulai demonstráció a húskombinát mellett (VIDEO)

Elsőként Petrusán Györgyné, a szervezet helyi vezetője olvasta fel a dolgozók és a szakszervezet levelét. Ebben hangsúlyozzák, a cég tudna többet termelni, a tulajdonosok viszont lemondtak róla. A város vezetésétől támogatást kérnek.

– Ha kedd, akkor gyulai – jelentette ki egy filmre utalva Kapuvári József. A szakszervezet országos vezetője elmondta, ezeken a napokon rendre a húskombinátért szólalnak fel. Ő a kormányzattól azt kérte, nyilvánítsa katasztrófa sújtotta területté az ágazatot. Kiemelte, a tulajdonos nem kíván további forrást bevonni a cégbe, pedig a gyulai kolbász a “közjó része”. – Ha nem lesz eredmény, Budapesten folytatjuk a demonstrációt – hangsúlyozta.

A szakszervezeti vezetők után a dolgozók léptek a mikrofonhoz. Előbb Iszályné Lusztig Antónia olvasta fel, hogy az országgyűlési képviselők és a kormány nem tesz eleget a cégért, majd több más ágazat érdekképviselete biztosította levélben támogatásáról az ágazat és a húskombinát dolgozóit.
{vsig}hirek2/h-demonstracio{/vsig}
A húskombinátnál 1979 óta dolgozó Nagy Sándor azt mondta, a cég évek óta nehéz helyzetben van, most pedig cserben is hagyták. A tulajdonos nem hajlandó finanszírozni a működést, két hete pedig nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány sem segít.

– Azért jöttek ide, mert szövetségest keresnek. Jó helyen járnak – mondta a demonstráció végén dr. Görgényi Ernő. A polgármester hangsúlyozta, olyan intézkedést nem tudnak hozni, mely megmenti a céget, de azért küzdenek, hogy ne lehessen megtenni azt a húskombináttal, mint a tejporgyárral, melynek ma már nyoma sincs.

A polgármester ezután meghívta a szakszervezeti vezetőket és a dolgozókat, hogy folytassák az egyeztetést a városházán.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …