2024. március 29., péntek
FONTOS

Feltámadhat a gyulai vízilabda! (VIDEO)

Ez lehet az egyik oka annak, hogy a városvezetés a gyulai vízilabda feltámasztásában gondolkodik. Mint ismeretes, a kormány egy 2010-es törvényének köszönhetően 5 látványsport, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a jégkorong és a vízilabda részesülhet a vállalkozások bizonyos adóiból, így tényleg nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben a fürdővárosban is elindul a pólós élet. Gajda Róbert alpolgármester legalábbis ebben gondolkodik.

Az infrastrukturális adottságok ugyanis megvannak, hiszen a Gyulai Várfürdő 50 méteres medencéje alkalmas lenne országos bajnoki fordulók lebonyolítására.

Megkerestünk egy igazi vízilabdás szakembert is, aki Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Békéscsabán is az első osztályban pólózott. Dr. Czirok Sándor szerint mindenkinek jót tenne, ha beindulna a vízilabdás élet Gyulán.

Mivel a vízilabdázással kapcsolatos pályázatok beadási határideje 2013 tavasza, így már idén télen elkezdi az önkormányzat felmérni az igényeket. Amennyiben elég jelentkező lesz, elkezdődhet a tárgyalás a pályahasználatról és az edzőkérdésről.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …