2024. július 16., kedd
FONTOS

Szalonna és vöröshagyma (VIDEO)

Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző és Alt Norbert alpolgármester hozta a tortát, virágot és a miniszterelnöki üdvözletet Durmics Ádámné Szilágyi Julianna számára. A városvezetés csütörtök délután köszöntötte a 90 éves nénit, egyben fejezték ki jókívánságaikat. Az ünnepelt nem tökéletes egészségi, de friss szellemi állapotban fogadta a gratulációkat.

 Julika néni elmondta, sokat jelentett neki a munka, a harisnyagyári teendők mellett hizlalta a disznókat, minden évben leadott négyet-ötöt a Munkácsy Termelő Szövetkezetnek. A hosszú életet ennek, illetve egy olyan étrendnek köszönheti, melyet a mai táplálkozási szakértők nem minősítenének előrevivőnek.

 A 90 éve szegény család hatodik gyermekeként született néni elmondta, betegsége ágyhoz köti, így nagyobb távokat sajnos nem tud megtenni, leginkább a szobájában tartózkodik.

 A kérdésre, hogy a szellemi frissességet hogyan lehet 90 évesen is megőrizni, azt mondta, nem kell sokat mérgelődni, jobb, ha az ember elfogadja a dolgokat. Durmics Ádámnénak összesen három gyermeke, három unokája és négy dédunokája van.

Nézze meg ezt is:

Egy II. András korabeli, 1212-ben kelt oklevél másolatát tanulmányozta Halmágyi Miklós

    Többnyire 18, 19 valamint 20. századi források találhatók a Magyar Nemzeti Levéltár Békés …