2024. április 16., kedd
FONTOS

Szalonna és vöröshagyma (VIDEO)

Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző és Alt Norbert alpolgármester hozta a tortát, virágot és a miniszterelnöki üdvözletet Durmics Ádámné Szilágyi Julianna számára. A városvezetés csütörtök délután köszöntötte a 90 éves nénit, egyben fejezték ki jókívánságaikat. Az ünnepelt nem tökéletes egészségi, de friss szellemi állapotban fogadta a gratulációkat.

 Julika néni elmondta, sokat jelentett neki a munka, a harisnyagyári teendők mellett hizlalta a disznókat, minden évben leadott négyet-ötöt a Munkácsy Termelő Szövetkezetnek. A hosszú életet ennek, illetve egy olyan étrendnek köszönheti, melyet a mai táplálkozási szakértők nem minősítenének előrevivőnek.

 A 90 éve szegény család hatodik gyermekeként született néni elmondta, betegsége ágyhoz köti, így nagyobb távokat sajnos nem tud megtenni, leginkább a szobájában tartózkodik.

 A kérdésre, hogy a szellemi frissességet hogyan lehet 90 évesen is megőrizni, azt mondta, nem kell sokat mérgelődni, jobb, ha az ember elfogadja a dolgokat. Durmics Ádámnénak összesen három gyermeke, három unokája és négy dédunokája van.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …