2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Így néz ki egy 90 éves? (VIDEO)

Amióta a kormány a Magyar Köztársaság nevében a 90 éveseket is köszönti, sok olyan emberrel találkozhattak a Gyula Tv nézői, akik ezt a kort is elfogadható, vagy esetenként kimondottan jó szellemi-fizikai állapotban élték meg. Nem túlzás azt mondani, hogy minden eddigi ünnepelten túltett az a Hajdú István, akit a város vezetése hétfő délután köszöntött ajtósfalvai otthonában.

 Az ünnepelt Hajdú István földműves szülők gyermekeként született, eredetileg szabónak tanult, de utána elvégezte a kereskedelmi iskolát is. Gyulán sokan az Univerzál háztartási boltjából ismerhetik őt. A dohányzás és az alkohol mindig távol áll tőle, a mozgás viszont nem, jó asztalitenisz játékos, majd edző volt. A kertet még most, ebben a korban is szívesen műveli.

 Hajdú István és felesége ebben a hónapban ünneplik 60. házassági évfordulójukat. Az asszony is aktív életet élt, nyugdíj után még mindketten dolgoztak pár évet, és egyetértenek abban, hogy a jó kapcsolathoz fontos a türelem, a megértés.

 A 90 éves férfi Csabán sokáig színészkedett, szeretett zenélni is. Életében sok híres emberrel találkozott. Boldog Apor Vilmos bérmálta, asztaliteniszezőként pedig ő tanította Berczik Zoltánt. Kérdésünkre szívesen emlékezett a Világ- és Európa Bajnokságokon összesen 13 érmet nyerő tanítványára.

 Az idős pár igazából csak azt sajnálta, hogy unokájuk inkább a konditeremben edz, így a ping-pong asztaluk leginkább a garázsban pihen.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …