2024. április 23., kedd
FONTOS

Segíthet a felszámolás a húskombináton

  Ruck János vezérigazgató szerdán munkásgyűlésen tájékoztatta a húskombinát dolgozóit a kialakult helyzetről.

A cég vezetése és a szakszervezet is úgy látja, az lenne a legjobb, ha minél hamarabb megindulna a felszámolási eljárás. Ebben az esetben tovább folyhatna a termelés.

A Gyulai Húskombinát számlájának zárolása miatt akár néhány napon belül megállhat a kombinát működése. A felszámolást a gyulai törvényszék kedden el is rendelte, ami azonban még nem jogerős. Ruck János vezérigazgató szerint nem sok értelme lenne fellebbezni, hiszen a több mint egy milliárdos inkasszó a felszámolást kezdeményező cég nyolcmilliós tartozásának kifizetését sem teszi lehetővé.

Petrusán Györgyné, a húsipari szakszervezet gyulai vezetője érdeklődésünkre elmondta, számukra nagyon fontos az itt dolgozó négyszáz munkatárs sorsa. Reményét fejezte ki, hogy olyan felszámolóbiztost jelölnek ki, akinek a tovább működtetés a célja, és nem a bezárás.

A cég vezetője szerdán munkás gyűlésen tájékoztatta a dolgozókat a kialakult helyzetről, hangsúlyozva, hogy ha meg is kezdődik a felszámolási eljárás a cég múltjára, a piaci helyzetére és a kiemelt stratégiai vállalkozássá nyilvánításra tekintettel a felszámoló mind nemzeti, mind gazdasági érdekből működtetni fogja a Gyulai Húskombinátot, de erre száz százalékos garanciát nem lehet nyújtani.

A legjobb megoldás tehát az lehet, hogy ha a felszámoló átveszi az irányítást, és a működtetés mellett dönt, attól a naptól tiszta lappal indulhatnának. Ekkor ugyanis új szerződéseket köthetnek, új számlát nyithatnak amire a kintlévőségek egy jelentős része befolyhat, és még egy átmeneti hitel lehetősége sem kizárt.Ez esetben újra megindulhat a termelés, ami biztosíthatná a további működést.

A tulajdonosi kör október 26-ra hívta össze közgyűlését, ahol várhatóan már végleges döntés születhet a nagy múltú vállalat jövőjéről.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …