2024. április 19., péntek
FONTOS

Blokkol a tulajdonos?

Még mindig nem lép a tulajdonos a húskombinát munkahelyeinek megmentéséért, a szakszervezet ezért gyors lépéseket vár. A Gyulai Húskombinát Zrt. meghatározó tulajdonosi körének vezetőihez fordult a Húsipari Dolgozók Szakszervezete. Ezt Kapuvári József elnök közölte a Gyula Tv-vel. Ahogy azt is, hogy az időhúzás csökkenti a megmaradás esélyét.

A HDSZ arra kéri a húsipari cég tulajdonosi körének vezetőit, a Hajdúsági Agráripari Zrt-t, a K & H Bank Zrt-t és az OTP Bank Nyrt-t, hogy rövid távú pénzügyi érdekeik miatt ne akadályozzák meg a felszámolási eljárás megindítását. Adjanak esélyt, hogy a piacokhoz igazodó gyors cselekvéssel a Gyulai Húskombinátban folytatódhasson a termelés.

A munkahelyek megmentése érdekében kérik, járuljanak hozzá, hogy a cég elküldje hivatalos nyilatkozatát az illetékes Bíróságnak, hogy nem kívánja megfellebbezni a felszámolási végzést.

 

A szakszervezet megítélése szerint a tulajdonosok a nagyhírű gyulai húsüzem sorsáért felelősséget viselnek. Ha már nem tudták, nem kívánták megmenteni tulajdonukat, legalább a 400 munkahely megmentése érdekében hozzanak pozitív döntést. Ebben az eljárásban az időhúzás bármilyen érdekből történik is, a cég és a munkahelyek megmaradása ellen dolgozik, csökkenti az esélyt a termelő felszámolásra, a megmaradásra.

– A felszámolás sem jelent ugyan feltétlen garanciát a túlélésre, de abban az esetben sikeres lehet, ha a céget működtetve történik az eljárás. Szakszervezetünk a munkahelyek megmenthetőségében bízva sürgeti a felszámolási eljárás megindulását. Hosszabb távon ez egybeeshet az Önök érdekeivel is – hangsúlyozta Kapuvári József.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …