2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulai termékeket kóstoltatnak

A jellegzetes gyulai termékekkel ismerkedhettek meg a látogatók a hétvégén, és tehetik meg ugyanezt a mostani négy napos szünet során. A Csónakázó-tó mellett felállított sátorban a gyulai hentesek hagyományőrző egyesülete helyi kolbászt kínált.

A kínálatból nem hiányzott a gyulai méz sem. Az Újhelyi család több, mint három évtizede foglalkozik ezzel, tizenkét éve biorendszerben méhészkednek. Nem panaszkodhatott a forgalomra az a hölgy, aki házi készítésű sajtokkal jelent meg a sátorban. Szilágyi Ferencé úgy látja, egyre többen keresik a hazai termékeket.

A programsorozat egyik ötletgazdája Dinya Imre volt. Elmondta, ezekre az alkalmakra külön installáció készült, mely a helyi kézműves termékeket hivatott népszerűsíteni. A szervezők hangsúlyozták, a rendezvény iránt nemcsak az ide látogató vendégek, hanem a gyulaiak is érdeklődést mutattak. A sátor jövőre, a főszezon előtt biztosan fel lesz állítva, a szándék az, hogy alapvetően a holtszezonban kínáljanak látni és kóstolnivalót az embereknek.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …