2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megyegyűlés: főkapitányi tájékoztató és kitüntetések

A Békés Megyei Önkormányzat péntek délelőtt soron kívüli ülésen hallgatta meg dr. Polyák József Zsoltot, Békés megye október első napjától kinevezett rendőr főkapitányát. Az új megyei főkapitány tájékoztatójában kitért arra, hogy Békés megye bűnügyi mutatói szinte minden tekintetben elsők az országban, ezért nehéz feladatot kapott, amikor megkapta áthelyezési parancsát a belügyminisztertől.

Délután 14.00 órától a Jókai színház vigadójában a Békés Megyei Közgyűlés ünnepi Megyegyűlésén adta át Farkas Zoltán elnök a Békés Megyéért kitüntető díjakat, melyeket hagyományosan az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről történő megemlékezéssel köt egybe a megyei önkormányzat.

A Békés Megyei Közgyűlés Békés Megyéért-díjjal tüntette ki dr. Gyurosovics József rendőr-dandártábornokot, Békés megye közbiztonságának hatékony megerősítése, a megyében élő lakosok élhető és biztonságos környezetének megteremtése, a munkája során tanúsított kiemelkedő partnersége elismeréseként.

Díjat vehetett át Gergelyné Szőts Erzsébet mezőhegyesi festőművésznő is, az alföldi táj szépségének az európai és kontinensen túli népszerűsítése terén folytatott több évtizedes tevékenységének elismeréseként.

A dombiratosi Nagy István is díjazott lett, aki a hibrid paprikák nemesítésével nemzetközi rangú elismertséget szerzett.

Végül, a közösségért, a kulturális és művészeti élet területén elért eredményeik elismeréseként a dévaványai Vox Humana Vegyeskar tagjai vették át a megye legrangosabb elismerését.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …