2022. január 22., szombat
FONTOS

Erősödő együttműködés Békés, Arad és Bihar között (VIDEO)

Minkét résztvevő előre mutatónak értékelte a csütörtöki találkozót, hiszen a főbb irányvonalak tekintetében az együtt gondolkodás jellemezte a megbeszélést.

Nicolae Iotcu, az aradi megyei tanács elnöke érdeklődésünkre elmondta amellett, hogy áttekintették a két megye közötti gazdasági együttműködés jövőben lehetőségét, megkezdték a novemberben megvalósuló közös vegyes bizottsági üléselőkészítését, ahol reményeik szerint kardinális kérdésekben tudnak majd döntéseket hozni a 2014-es időszak fejlesztési forrásait és lehetőségeit illetően.

Farkas Zoltán Békés megyei elnök a megbeszélés kapcsán kiemelte, sikerült megállapodniuk abban, hogy felgyorsítják azokat a folyamatokat a vegyes bizottságon keresztül, mely a 2014-2020-as időszak közötti fejlesztéseket, készíti elő. Ez azt is jelenti, hogy egyfajta tematikát dolgoznak ki arra, hogy ezen időszakban milyen projektek élveznének prioritást a határon átnyúló közös programokban.

Nézze meg ezt is:

Különleges eszközzel bővült a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gépparkja

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kezdeményezésére valósult meg egy ágazati gépbeszerzés az öntözésfejlesztés kapcsán. A nagy …