2024. április 24., szerda
FONTOS

Megérkezett a felszámoló a húskombináthoz (VIDEO)

Kiemelte, a legfontosabb feladat most az, hogy nyersanyagot vegyenek a termeléshez, és kiszolgálják az áruházakat.

– Reménykedem abban, hogy a bank feloldja azt a zárolt összeget, melyet a felszámolás kezdete után vitt el hiteltörlesztésre. Bizakodásra adhat okot, ha a több, mint 380 millió forintos vevő kintlévőség másfél hét alatt befolyik a cég számlájára, és 2-4 termeléshez elegendő nyersanyagot tudunk vásárolni – mondta a felszámoló.

Ha az első napok nehézségein sikerül úrrá lenni, Máté Istvánné szerint a jelenlegi helyzet teljes áttekintése lesz a következő fontos feladat. Meg kell állapítani, melyek a neuralgikus pontok a működésben.

– Felszámolás alatt veszteséges tevékenységet nem lehet folytatni. Az csak az ilyenkor szükséges felülvizsgálat után derül ki, hogy a gyár teljes vertikumában működik, vagy pedig akár nem az egész gyárra, hanem annak egyes részeire vonatkozó létszámleépítést is végre kell hajtani – jelentette ki Máté Istvánné.

A csődtörvény kötelezően előírja, hogy a felszámolás alatt álló cég vagyontárgyait nyilvánosan meg kell hirdetni. A felszámoló arra törekszik, hogy legyenek a cégnél új tulajdonosok. Máté Istvánné elmondta, jelentkezett nála a helyi önkormányzat, mely beszállna egy olyan konzorciumba, ami a termelőket és az államot fogná össze, egyúttal hosszú távon finanszírozná a gyárat.

A dolgozók november elején esedékes bérével kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem érkezne megfelelő pénzeszköz a céghez, akkor az állami bérgarancia alapból fizetnék ki őket.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …