2024. április 19., péntek
FONTOS

Jóváhagyta a kormány a békéscsabai vasút állomás átépítését

 A beruházásban a már folyamatban lévő Budapest – Lőkösháza vasútvonal rekonstrukciójához kapcsolódó elektronikus biztosító berendezések kerülnek kiépítésre és a Békéscsaba vasútállomás teljes körű átépítésére kerül sor. A felújítás eredményeként vonal a 160km/órás sebességre is alkalmas lesz.

 A projekt lehetővé teszi, hogy a Jaminát és a belvárost összekötő közúti közlekedés kényelmesebb legyen, a jaminai lakosok közelebb kerüljenek a városi intézményekhez, munkahelyekhez, üzletekhez.

 Ennek megfelelően, a tervek szerint korszerűsítve lesz a Mokry utcai felszíni átjáró és teljes felújításra kerül a Franklin utcai közúti átkelőhely, beleértve a gyalogos, kerékpáros és a közúti átjárót.

 Az Ihász utcai gyalogos átkelő híd teljes felújításra kerül. A vasútállomás első négy vágánya új, aluljárós, akadálymentes (személyfelvonós) peronokat kap. A peronok aluljárói csatlakoznak majd a nagycsarnok új aluljárójához, amely összeköttetésben lesz a buszpályaudvar meglévő aluljáróival. A vasútállomás előtti tér is rendezésre kerül.

 Az Orosházi úti felüljáró is átépítésre kerül, a felújított híd 2×2 sávos függőhíd lesz. A Kereki úti feszíni átjáró a Mokry utcaihoz hasonlóan korszerűsítésre kerül. Egy új körforgalom építésével, a Kétegyházi út bevezetése a városba a Gyár utcán keresztül történik majd. Egyúttal a Kétegyházi úti vasúti átjáró is megszűnik.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …