2024. április 16., kedd
FONTOS

Látni és látszani 2012 – még tart a díjmentes jármű átvizsgálást és szemvizsgálatot biztosító program

Az Országos Rendőr-főkapitányság célja a figyelem felkeltése, és a viszonylag kicsi, de nagy bajt okozó hibák kiszűrése, javítása, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek során keletkező károk csökkentése.

Éppen ezért a 2012. október 15. és december 15. közötti időszakban lehetőség van a kampányhoz csatlakozó szakszervizekben térítésmentesen átvizsgáltatni a gépjárműveket. Az ingyenes ellenőrzésen túl térítés ellenében kérhető a fényszóró beállítása, a szükségessé vált javítások elvégzése, izzók pótlása. Az átvizsgált járművek megkapják a kampány hivatalos matricáját.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság arra kéri az autósokat, hogy éljenek ezzel a díjmentes lehetőséggel. Vizsgáltassák meg a járműveiket ne csak azért, hogy a későbbi esetleges rendőri ellenőrzés során ne találjanak hibát, hiányosságot, hanem azért is, hogy nagyobb biztonsággal közlekedhessenek az őszi, illetve téli útviszonyok között.

Emlékeztetnek továbbá arra is, hogy a „Látni és látszani” kampányban látszerészek is részt vesznek, akik 2012. október 15-e és december 15-e között díjmentesen vizsgálják meg a náluk jelentkező gépkocsivezetők látását. Amennyiben tehetik, használják ki a lehetőséget. Az akcióban résztvevő autószervizek és optikák listája megtalálható a www.latnieslatszani.hu oldalon.

Nézze meg ezt is:

„Bolondok napja! Boldog húsvétot!”

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén. Rögtön tudta, …