2020. szeptember 24., csütörtök
FONTOS

Simonyi emlékét ápolták (VIDEO)

A rendezvényt megnyitó szavaiban Gajda Róbert országgyűlési képviselő is ezt erősítette, egyben felidézte középiskolai élményeit, mikor is magyar tanárártól, Petróczki Zoltántól sokat hallott a költőről.

A zsűri tagja, Baracsi István azt mondta, ő azt sem bánja, ha zenei szempontból nem tökéletes egy produkció. Szerinte fontosabb az, hogy a zene és a szöveg összhangot alkosson, amiből adott esetben egy új tartalom is létrejöhet.

Simonyi Imre költészetének népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szervezők nevében Dávid Péter is elégedetten nyilatkozhatott a létszámot illetően.

Az illusztrációs versenyre érkezett pályamunkák jelentős része grafika volt, itt fontos szempont volt, hogy mennyire sikerült visszaadni egy-egy mű hangulatát. A három kötelező vers közül a legtöbben a Vers a reménytelenségről címűt választották ki a tizedik, tizenegyedikesek között. Ebben a korosztályban nem osztott első helyet a zsűri, a tizedikesek között Illés Adrián végzett az élen, a kilencedikeseknél pedig Dudás Fanni lett az első.

Nézze meg ezt is:

A pályaorientáció megerősítése volt a fő cél a katolikus iskolában

    Pályázatzáró értekezletet tartott a Karácsonyi János Iskola tanári kara, egy kétéves pályaorientációs programot zártak le …

Vélemény, hozzászólás?