2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Trendfordulóhoz érkezett a Gyulai Várfürdő(VIDEO)

A tavalyi év azonos időszakához képest 6,8 százalékkal 396 ezerre nőtt a vendégforgalom. A március óta nem külső szolgáltatóval működő gyógyászat ehhez képest is kiemelkedő, 9,3 százalékos bővülést produkált.

Komoly előrelépés tapasztalható az árbevétel terén is, itt 7,3 százalékos pozitívumról számolt be az ügyvezető. Ez a tavalyihoz képest, 615 milliós főösszeg mellett 42 millió forint pluszt jelent. Boros László Attila egyet kivéve minden költségkategóriában csökkenésről számolt be. A személyi kiadások terén egy korábbi vezetőnek 2009-ben megszűnt munkaviszonya miatt 18 milliós kifizetési kötelezettség keletkezett.

Ezzel együtt a korábbi 38-ról 57 millióra nőtt az adózás előtti eredmény. A sikerek az ügyvezető szerint a takarékos gazdálkodás mellett a két nagy szálló újranyitásának is köszönhetőek.

A gyulai idegenforgalom erősödését igazolták azok az adatok, melyeket Komoróczki Aliz, a városi turisztikai kft. ügyvezetője közölt. Eszerint az év első kilenc hónapjában a tavalyihoz képest 50 ezerrel több vendégéjszakát töltöttek Gyulán. Elmondta, a szállásadók idén kénytelenek voltak szolgáltatásaikat alacsonyabb áron kínálni. Biztatónak nevezte egy 530 fős vendégelégedettség felmérés adatait.

Minden gyulai büszke lehet ezekre az adatokra – ezt már dr. Görgényi Ernő mondta. A polgármester üdvözölte, hogy minden téren növekedés tapasztalható az ágazatban. Hangsúlyozta, jó utat választott városvezetés, amikor a turisztikához köthető beruházásokba invesztált. Ide sorolta a 2,4 milliárdos élményfürdő mellett a 2 milliárdos kastélyrehabilitációt és a Béke sugárút fejlesztését. Mint mondta, ezek megmozgatták a magántőkét is.

A polgármester a kedvező folyamatok értékelésekor külön kiemelte azon szállásadókat, akik komoly áldozatot hoztak a növekedés elérésében.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …