2022. január 29., szombat
FONTOS

EU: ne segítsen a kormány a húskombinátnak!

A lapnak nyilatkozó Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára elmondta: meglepőnek találja Nathalie Sause-Vandevyver főigazgató érvelését, miszerint a magyar médiában olvasottak alapján fogalmazódtak meg a támogatással kapcsolatos aggályok. Ugyanis egyetlen hír sem szólt arról, hogy a kormány konkrét pénzügyi támogatást akar nyújtani a társaságnak – tette hozzá.

Budai Gyula jelezte: az állam az uniós jogú keretek adta lehetőségeken belül kíván mindent megtenni a húsipari ágazatban dolgozók munkahelyeinek megmentéséért. A kabinet is tisztában van a csatlakozási szerződés arra vonatkozó kitételével, amely a bizottság engedélyéhez köti az esetleges támogatásnyújtást – tette hozzá az államtitkár.

Noha az EB illetékes főigazgatója sajtóhírekre hivatkozott, Budai Gyula azt gyanítja, hogy valaki “megint panaszkodott” a magyar kormányra az unióban – írja a lap. A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy várhatóan a kormány szerdai ülésén kerül napirendre a felszámolás alatt álló gyulai és kaposvári, illetve a hitelhiánnyal küzdő pápai húsipari cég megmentésének tervezete.

Nézze meg ezt is:

Cserkészeket toboroznak Gyulán

  Cserkészeket toboroznak Gyulán. Az 554. sz. Kerkai Jenő Cserkészcsapat február 5-én nyílt napot tart …