2024. április 20., szombat
FONTOS

Új élményszoba és inkubátor a kórházban (VIDEO)

A gyógyító intézmény főigazgató főorvosa kiemelte, szerencsés egybeesés, hogy egy nap két szívet melengető eseményre kerül sor.

A szoba átadása után a program a Kárpát utcában, a gyermekosztályon folytatódott. Itt a Katolikus Karitász által felajánlott inkubátort adták át. A humanitárius szervezet 14 egyházmegye területén lévő kórház újszülött osztályának adományoz hazai gyártású inkubátort, hogy elősegítse a koraszülött vagy valamilyen egészségi problémával küzdő újszülöttek minél jobb ellátását. A szervezet egyházmegyei vezetője, Megyeri Márta hangsúlyozta, az élet és a családok védelméért dolgoznak.

A Pándy Kálmán kórház gyermekosztályának vezetője, dr. Sipos Péter nem titkolta, a lehető legjobbkor érkezett az adomány, több gép leamortizálódott az állományból.

Békés megyében az elmúlt években a megszületett gyermekek körülbelül 8 százaléka koraszülött. Ez évente 200-250 gyermeket jelent. Közülük többen heteket, adott esetben néhány hónapot töltenek inkubátorban, így a Katolikus Karitász által átadott gépnek a jelenlegi helyzetben különösen nagy jelentősége van.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …