2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Ittas vezetők az utakon

2012. december 21-én 09 óra után néhány perccel a járőrök azért állítottak meg egy személyautóst, mert a Gyulai úton a megengedett 110 km/h-s sebességhatár helyett 156-al vezette járművét. A 63 éves békéscsabai férfi az alkoholszondás ellenőrzés során pozitív értéket produkált, ezért további mintavételre állították elő. Az általa adott 0,48 mg/l érték a vonatkozó jogszabályok szerint még nem éri el a bűncselekmény kategóriát, de 150.000 forint közigazgatási bírsággal sújtandó, amit ki is szabtak vele szemben. Mellette 45.000 forintot kell fizetnie a sebességhatár túllépése miatt.

2012. december 22-én Békéscsabán, az Ipari úton igazoltattak a rendőrök egy 53 éves kerékpárost, aki ittasan biciklizett. Ő a mintavétel során 1,27 mg/l értéket fújt, ezért 60.000 forint közigazgatási bírsággal sújtották.

2012. december 25-én 13 óra 20 perckor az intézkedő rendőrök egy 55 éves békéscsabai nőnek vették el a vezetői engedélyét, mert a gyanú szerint ő is ittasan vezette autóját. Mivel az általa produkált eredmény alapján bűncselekményt követett el, ezért járművezetés ittas vagy bódult állapotban vétség miatt indult eljárás ellene. A jármű ellenőrzése során azt is megállapították a rendőrök, hogy az okmányiroda korábban már kivonta az autót a forgalomból, ezért a forgalmi engedélyét és a rendszámát is elvették.

2012. december 26-án személyi sérülés nélkül járó közlekedési baleset történt Orosháza és Pusztaföldvár között. Egy személygépkocsi haladt Orosháza felé, amelynek vezetője, egy orosházi nő áttért a menetiránya szerinti baloldalra, ahol érintőleg összeütközött a szemből Pusztaföldvár felé közlekedő autóssal. A nővel szemben gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy ittasan vezette járművét. Vele szemben is büntetőeljárás indult és neki is elvették a vezetői engedélyét.

 

 

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …