2024. március 29., péntek
FONTOS

Budai Gyulán: Önkormányzati cég alakul, új felszámoló érkezett

Nem a húskombinátot, hanem a gyulai húsipart mentik meg abból a pénzből, melyet a kormányzat biztosít a helyi önkormányzat számára. Görgényi Ernő polgármester azt mondta, az 1,8 milliárd forint jelentős részét e célra fordítják, ám a város a működést teljesen új alapokra kívánja fektetni. Ennek első lépése lesz egy, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég létrehozása.

Az új cég persze a közel 5 milliárdos adósságállománnyal bíró, felszámolás alatt álló, jelenleg 150 embert foglalkoztató húskombinát infrastruktúrájára építene. A céget lényegében már most új felszámoló irányítja dr. Varga Jenő személyében. A kormány ugyanis úgy döntött, a hitelintézeti nonprofit felszámoló szervezet helyett a nemzeti reorganizációs nonprofit kft. végzi a stratégiailag kiemelt felszámolásokat. Varga Jenő érdeklődésünkre kiemelte, az itt dolgozók most is jó minőségű termékeket tudnak előállítani, ez pedig okot ad a bizakodásra.

Az elkövetkezendő napok legfontosabb feladata tehát az lesz, hogy megalakuljon az önkormányzati cég, melyen keresztül új alapokra helyezve, a húskombinát által hordozott adósságtól mentesen lehet felépíteni a gyulai húsipart.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …