2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Létrejött a Gyulahús Kft., lesz gyulai kolbász! (VIDEO)

Az új cég ügyvezetője a húskombinát korábbi főmérnöke, Daka Zsolt lett. A Gyulahús Kft. két ügyvezetővel fog működni, a másik pozíciót várhatóan Dékány Ferenc tölti be. A kft-t 2 millió forintos törzstőkével jegyezték be, de a működéshez szükséges forgóeszköz-készlet mintegy 700 millió forint lesz.

Természetesen a legfontosabb termékek továbbra is a gyulai kolbász, a csabai kolbász és a gyulai májas lesz, de mivel úgy tűnik, a Béke sugárúti ingatlan csak 6-8 hónap múlva válik értékesíthetővé, ezért a most létrejött cég bérgyártással kívánja előállítani e termékeket. Ehhez a jelenleg felszámolás alatt álló húskombinát infrastruktúráját és dolgozóit vennék igénybe.

Dr. Görgényi Ernő polgármester „történelmi jelentőségű lépésnek” minősítette a Gyulahús Kft. megalakulását, amelytől a közel másfél évszázados gyulai húsipar megmentését várja.

Dékány Ferenc, húsipari szakember azt mondta, az új cég vezetői „nem megváltók”, hogy egyik pillanatról a másikra megtörténjen a húsipar felvirágoztatása, mindehhez idő kell.

Daka Zsolt ügyvezető szerint január második felében már meg is kezdi a gyulai kolbász bérgyártását a cég, de az ügyvezető elmondta, hogy a legfontosabb lépés most az, hogy stabil piaci pozíciókat szerezzen a Gyulahús Kft.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …