2024. április 23., kedd
FONTOS

Interjú a “Sikeres Gyulaiakkal” (VIDEO)

Kiemelte, 2010-ben a város politikailag is megerősödött, a képviselő-testületben kétharmados többséget, az országgyűlésben két képviselői helyet szerzett a Fidesz. A városba ebben a ciklusban eddig soha nem tapasztalt mértékű anyagi támogatás érkezett, idáig nem kevesebb, mint 11,5 milliárd forint. A helyi önerővel együtt Gyulán 13,6 milliárd forint értékben valósulnak meg különböző beruházások.

A polgármester hangsúlyozta, a város számára a mezőgazdaság mellett a turizmus a kitörési pont. Ezért is bír nagy jelentőséggel, hogy kormányzati támogatással megkezdődött a gyulai húsipar újjászervezése.

Görgényi Ernő utalt arra, különböző politikai és gazdasági körök újabb támadásra készülnek, de mint mondta, “megküzdünk majd vele”.

Az ünnepségen öten vehettek át “Sikeres Gyulai” címet. Elsőként a békéscsabai kórház gyulai főorvosa, dr. Gyimesi András kapta meg az elismerést.

A 100 állandó dolgozót foglalkoztató Gyulai Agrár Zrt. képviseletében Kónya Sándort díjazták. 

“Sikeres Gyulai” lett Kiss József önkormányzati tanácsadó, aki balesete miatt nem tudott jelen lenni. Itt volt viszont Nadabánné Benyik Éva, aki gyulai, majd országos keretek közt is sokat tett a sclerosis multiplexes betegekért.

Ötödikként Komoróczki Alizt, a turisztikai kft. ügyvezetőjét tüntették ki. Az este a Bogdán Gábor vezényelte Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar ünnepi műsorával, majd pezsgős koccintással zárult.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …