2024. április 17., szerda
FONTOS

Megújult a Gyula és Elek közötti út

A Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő út Gyula és Elek közötti 6,3 kilométeres szakaszán a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező kicserélte az útalapot – közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Ezen túl megerősítették az aszfaltréteget, kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és biztonsági elemeket, illetve az út egyéb tartozékait. A burkolati jelek a teljes felújított szakaszon tartós kivitelben készültek el.

Az útszakasz felújításával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai alapján csaknem 40 ezer ember utazási komfortja változott az előnyére. Ők többnyire a mindennapi munkába-, iskolába járáshoz, ügyintézéseik során használják az utat.

A felújítás hatására, a jobb megközelíthetőség miatt vonzóbbá válhatnak a települések az ott lakók számára, csökkenhet az elvándorlás, stabilizálódhat a lakosság száma, illetve a vállalkozók számára vonzóbbá válhatnak az érintett települések, így csökkenhet a magas munkanélküliség is – írja a közút közleménye.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a közút rendelkezésére.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …