2020. július 8., szerda
FONTOS

Idén is sok a bagoly Gyulán (VIDEO)

Az tehát ritka, hogy a fülesbagoly nappal repül, ahhoz azonban már hozzászokott a gyulaiak többsége, hogy a madarak időről-időre beköltöznek. Igyekeznek ugyan rejtőzködni, és láthatóan keresik a sűrűbb fákat, a figyelmesebb szemlélő azonban nemcsak a törökzugi lakótelepen, hanem a Csónakázó-tó környéki fákon is felfedezheti a szárnyasokat.

A Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őre, Boldog Gusztáv azt mondta, a telet szeretik itt átvészelni, ennek pedig több oka van. Az egyik az, hogy sok az idős fa, ahol jól el lehet rejtőzni. A másik a táplálék, illetve az a sajátos mikroklíma, amely itt jellemző. Boldog Gusztáv szerint többek között a bagolyköpet az egyik dolog, ami miatt az emberek közül többen nem kedvelik ezeket a madarakat. Szerinte azonban erre, az időnként jelentkező ellenszenvre a baglyok nem szolgáltak rá, nem terjesztenek betegséget.

A baglyok általában december elején költöznek be a városba. Távozásuk a költési időszak előttre, vagyis nagyjából februárra tehető.

Nézze meg ezt is:

Átadták a 150 millió forintból felújított és kibővített Galbácskerti óvodát

  2019. júliusában, a Galbácskerti óvoda felújítási munkálatainak kezdetekor elhelyeztek egy időkapszulát, amely a beruházás …

Vélemény, hozzászólás?