2024. április 16., kedd
FONTOS

Nincs fennakadás a közlekedésben

Tegnap este óta a Duna vonalától keletre eső területeken szinte mindenhol esett vagy szállingózott a hó, de ez fennakadást sehol sem okozott. Ugyanakkor folyamatosan havazik jelenleg is a főváros és Győr körzetében, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Hajú-Bihar megye területén. Ezekben a térségekben a lehullott hó átlagos mennyisége 5-10 centiméter körüli.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának reggeli összesítése alapján az országos fő- és mellékutakon sónedves, vékony rétegben havas vagy helyenként latyakos a burkolat az északi országrészben és a Duna-Tisza közének vonalától keletre szinte mindenhol. Azért, hogy fennakadások továbbra se legyenek a közlekedésben, a közútkezelő jelenleg is csaknem 200 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A közlekedők az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt.Útinform szolgálatánál a 06-1-336-2400-as telefonszámon vagy a társaság megyei diszpécserközpontjainál érdeklődhetnek.

Elérhetőségeinket megtalálják a www.kozut.hu weboldalon.

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …