2024. április 20., szombat
FONTOS

171 kilométer új szennyvízhálózatot adtak át Békéscsabán

Vantara Gyula, a város polgármestere a beruházás jelentőségéről szólva kiemelte: Békéscsaba legnagyobb léptékű környezetvédelmi beruházása készült el. Az új gerinchálózat 9400 ingatlan háztartási szennyvízének elvezetésére nyújt lehetőséget. A városban a szennyvízhálózati lefedettség 61 százalékról közel száz százalékra bővült. Hozzátette: a város egész területén megszűnik a költséges és a környezetre rendkívül káros szikkasztásos és szippantásos szennyvízkezelés. A polgármester szólt arról: a városban több tucat beruházás indult az elmúlt években a környezetvédelem, a kultúra és a város-rehabilitáció területén sikeres EU pályázatok segítségével. A Brüsszel által támogatott projektek hosszú évekre meghatározzák a város jövőjét.

A kivitelező SADE Magyarország Kft. részéről Kele Sándor Zsolt ügyvezető kiemelte: az elnyert munkák közül a békéscsabai beruházás volt a legnagyobb a társaság történetében.

A kivitelezési munkálatok 2010 májusában indultak. A beruházás keretében 31 új szennyvízátemelőt és 34 átemelőt is felújítottak.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …