2022. június 30., csütörtök
FONTOS

Gyulai család- és iskolalátogatáson a Fidesz-KDNP frakció (VIDEO)

A Fidesz ügyvezető alelnöke, Kósa Lajos az MTI beszámolója szerint azt mondta, vannak olyan cégek – például az önkormányzati tulajdonú vízszolgáltatók -, amelyek nem tudják kigazdálkodni a rezsicsökkentést.

A tervek szerint a kormány tavasszal tíz százalékkal csökkenne a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja, több városvezető azonban valamilyen kompenzációt szeretne emiatt az önkormányzati szolgáltatóknak.

Kedd este Orbán Viktor miniszterelnök értékelő beszédet mondott. Ebben egyik neuralgikus pontként az oktatás ügyét említette. A szerdai napot egy családnál tett látogatással kezdte, itt a rezsicsökkentésről és a megkapott számlákról egészen biztosan beszélt.

– Én otthon megnéztem a mienket, és rájöttem, hogy az én egyetemi végzettségem kevés ahhoz, hogy kiigazodjak a számlán” – mondta a miniszterelnök a Facebook oldalára feltöltött videóban.

Délután az iskola buszával érkezett az tizenkilenc miniszter, államtitkár és képviselő, akik elfogadták a Magvető Református Általános Iskola meghívását egy kötetlen találkozóra. Mivel a kormánypártok frakcióülése Gyulán van, jó alkalom kínálkozott, hogy néhányan ellátogassanak az intézménybe. Nemrégiben ugyanis alakult egy református szalon, amely a református hitvallású képviselőket tömöríti. A meghívás célja elsősorban az volt, hogy akik a parlamentben képviselik érdekeinket, tudják, hogy akiket képviselnek, azoknak milyen örömei problémái vannak, tehát nem konkrétan egy adott kérést vagy elképzelést szeretett volna tolmácsolni az iskola a képviselők felé.

Nézze meg ezt is:

Idén is átadták a kitüntetéseket Semmelweis-nap alkalmából

  A Himnusz eléneklésével kezdődött a szerda délután a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházában a …