2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újabb 10 százalékos rezsicsökkentés jön! (VIDEO)

A csökkentés pontos mértékét az árakban tapasztalható területi különbségekre tekintettel kell megállapítani, ugyanis például a víz esetében van az országban olyan hely, ahol ezer forintot kell fizetni érte elszámolási egységenként, míg máshol csak 180-at.

Utalva a rezsicsökkentés mikéntjét érintő városvezetői kifogásokra és az általuk kért kompenzációra, Rogán Antal elmondta azt is: kérték, hogy ahol lehet, az önkormányzati tulajdonú szolgáltatók vizsgálják meg a költségeik csökkentésének lehetőségét. Ugyanakkor ígéretet tettek arra, hogy áttekintik azokat az adminisztrációs szabályokat és terheket, amelyek többletköltségeket jelentenek az érintett cégeknek, és ha tudják, könnyítik ezeket.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője kiemelte, meg kell kezdeni egy olyan törvény előkészítését, amely a közszolgáltatókról szól, annak érdekében, hogy “a szolgáltatók valóban szolgáltatóként dolgozzanak, és ne pedig hatóságként” – közölte a Fidesz-KDNP gyulai évadnyitó frakcióülése után, csütörtökön Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője.

Vissza kell szorítani azokat a “túlkapásokat” is, amelyeket a szolgáltatók mellett a bankok és a végrehajtók követnek el – mondta. A politikus az első lépésnek a rezsiszámlák egyszerűsítését nevezte, szerinte ugyanis “itt kezdődik a fogyasztó tiszteletben tartása”.

A háromnapos évadnyitó frakcióülésen áttekintették az eddigi rezsicsökkentést is, és a résztvevők megállapították, hogy sikerült érvényesíteni a villany-, a gáz- és a távhőárakban a tízszázalékos csökkentést.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …